8 семинар, Кюстендил 3-5 май 2006 г.

За осми пореден път фирма СофтЛиб събра библиотечни специалисти от цялата страна на традиционната си среща. Семинарът се проведе от 3 до 5 май 2006 г. и бе организиран с любезното съдействие на домакините от Регионална библиотека “Емануил Попдимитров”, гр. Кюстендил. Поради актуалността на темите на семинара, участие взеха не само потребители на библиотечния софтуер E-Lib, а и други библиотеки.

 

Срещата се откри от г-жа Таня Войникова, управител на СофтЛиб и директорът на Регионална библиотека “Емануил Попдимитров” г-жа София Пейчева. Приветствени слова поднесоха заместник кмета на гр. Кюстендил г-н Антон Божилов и заместник областния управител г-н Бойко Опърлаков.

Интерес имаше и от местните медии. Събитието бе отразено по кабелна телевизия Колор, във в. Вяра и др.

На 4 май бяха представени някои от основните проблеми, с които се сблъскват библиотекарите при обработката на нетрадиционните носители на информация и възможните решения при липсата на приет стандарт. Своя опит в тази посока споделиха колеги от отдел "Изкуство" на библиотека “Петър Стъпов”, Търговище и директорът на библиотеката при Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство, Пловдив. 

Представен бе проектът “Национален своден каталог на регионални библиотеки в България”, по който съвместно работят фирмите Прима-софт, СофтЛиб и четири регионални библиотеки.

 

Презентации 

Юрия Тафраджийска. СофтЛиб

Файл: 

Антония Тодорова. РБ "Петър Стъпов", Търговище

Файл: 

Венета Даскалова. СофтЛиб

Файл: 

Калоян Здравков. РБ “П. Р. Славейков”, Велико Търново.

Файл: