Семинари

22 семинар. Велинград, 4-6 октомври 2023 г.

Семинарът се проведе в приветливия Велинград, при прекрасно време, свеж въздух, много зеленина и минерална вода. След 3 години прекъсване в контекста на пандемията, събитието се превърна в празник на дългоочаквана среща на нашата общност. Участваха отдавнашни съмишленици и колеги от нови попълнения в семейството на потребителите на СофтЛиб. Новите управители на партньорската ни фирма Прима-Софт приветстваха форума и потвърдиха сътрудничеството си в развитието на софтуерните системи в модерни посоки.

Информация за семинарите, 2022 г.

Здравейте, приятели! Разбираме вашето нетърпение пак да се съберем на традиционните ни срещи. На нас вашето живо присъствие също много ни липсва.

В последните 3 години не поехме риска да организираме среща на редовно над 100 съмишленици и да застрашим здравето и живота на сплотената ни общност.

19 семинар, Добрич. 27-29 септември 2017 г.

От 27 до 29 септември 2017 г., Регионална библиотека "Дора Габе" – Добрич бе домакин на ХІХ национален семинар на потребителите на фирма СофтЛиб ООД,  с чийто софтуер работи добричката регионална библиотека.

18 семинар, Бургас. 3-5 октомври 2016 г.

За 18-ти път работихме и се веселихме на традиционната ни среща. Тази година голяма част от презентациите бяха свързани с дигитализацията на фондовете и проектите, които реализирахме заедно. Показахме реалните резултатите от новия модул "Инвентаризация", с който има вече три реализирани инвентаризации в Столична библиотека.

17 семинар, Сливен. 23-25 септември 2015 г.

Семинарът се проведе в рамките на 60-годишния юбилей на Регионална библиотека „Сава Доброплодни“ – Сливен.  Сърдечни благодарности на д-р Росица Петрова, директор на библиотека, за перфектната организация. Благодарим на колегите от РБ "Сава Доброплодни" за съдействието, което ни оказаха.

Благодарим и на всички вас, колеги от цялата страна, които бяхте с нас и тази поредна година!

До нови срещи през 2016 г.

16 семинар, Хисаря. 22-24 октомври 2014 г.

За 16-ти път работихме и се веселихме на традиционната ни среща. Разгледахме Хисаря, запознахме се с вълнуващите археологически находки и на този прекрасен български град.

И тази година семинарът беше посветен отново на новата софтуерна платформа, върху която развиваме библиотечния софтуер, свързан с новите съвременни тенденции в библиотечната автоматизация.

Вече имаме двама записали се за семинара през 2015 г. : Колеги от читалищната библиотека в Обзор, които спечелиха нашата специална награда и ще бъдат изцяло наши гости ! До нови срещи!

15 семинар. Созопол, 2-4 октомври 2013 г.

За 15-ти път работихме и се веселихме на традиционната ни среща. Разгледахме Созопол, запознахме се с вълнуващите археологически находки. Неповторимата морска атмосфера беше допълнена от невероятната културна програма подготвена от домакините-читалище "Отец Паисий".
Семинарът беше открит от зам. кмета на община Созопол г-жа Катя Стоянова. 

14 семинар. Пловдив, 8-10 октомври 2012 г.

За 14-ти път работихме и се веселихме на традиционната ни среща. Тази година семинарът беше посветен изцяло на новата софтуерна платформа, върху която развиваме библиотечния софтуер, свързан с новите съвременни тенденции в библиотечната автоматизация. Специално внимание отделихме за статистиката в библиотеките и RFID технологиите-автоматизираната инвентаризация, автоматизирано място за самообслужване, опазване на фонда. 

Pages