Новини

125 СУ "Проф. Боян Пенев", София

125-о средно училище „Проф. Боян Пенев“ – гр. София започна автоматизирана инвентаризация с модул „Инвентаризация“. Училището има пълен електронен каталог, но без баркод етикети. Инвентаризацията ще се прави по инвентарни номера и успоредно с това книгите ще се облепят с баркод етикети. Фондът е близо 6000 екземпляра. Следващата инвентаризация ще бъде по баркод етикети, което ще ускори процеса.

Не се налага промяна на софтуера.

 

Народно читалище "Просвета 1865", град Гоце Делчев

Библиотеката при Народно читалище "Просвета 1865", град Гоце Делчев, вече работи с новия библиотечен софтуер Е-Либ Прима.

Прехвърлени са 51 192 заглавия на книги (95 869 екземпляра). Миграцията на данните премина без загуба на информация-100% прехвърлени библиографски описания и инвентарни номера. Системата работи в локална мрежа от 7 работни места.

22 семинар. Велинград, 4-6 октомври 2023 г.

22 семинар. Велинград, 4-6 октомври 2023 г.

Семинарът се проведе в приветливия Велинград, при прекрасно време, свеж въздух, много зеленина и минерална вода. След 3 години прекъсване в контекста на пандемията, събитието се превърна в празник на дългоочаквана среща на нашата общност. Участваха отдавнашни съмишленици и колеги от нови попълнения в семейството на потребителите на СофтЛиб. Новите управители на партньорската ни фирма Прима-Софт приветстваха форума и потвърдиха сътрудничеството си в развитието на софтуерните системи в модерни посоки.

22-ри семинар, 4-6 октомври 2023 г., Велинград. Програма

Уважаеми колеги и приятели, щастливи сме да споделим с вас, че 22-ия семинар ще се проведе на 4-6 октомври във Велинград, спа хотел "Здравец". 2 години след наложените ограничения, отново ще обменим професионален опит, ще покажем какво ново сме постигнали, какво вие сте постигнали.

Окончателна програма

Срокът за заявки за участие приключи. Моля при желание, позвънете на тел. 0878 59 68 43. Очакваме ви!

Регионална библиотека "Дора Габе", Добрич

По проект „Библиотеката - нови платформи за достъп до книжовно наследство, пространство за интеркултурен диалог“ към Национален фонд „Култура“/ National Culture Fund, Bulgaria, „Програма за възстановяване и развитие на държавни, регионални и общински културни институти“, библиотека "Дора Габе", Добрич приключи една от планираните дейности: Придобиване и внедряване на автоматизиран Модул за аналитично описание на статии от вестници, списания, периодични сборници, части от книги и реце

22-ри семинар, 4-6 октомври 2023 г, Велинград

Уважаеми колеги и приятели, щастливи сме да споделим с вас, че 22-ия семинар ще се проведе на 4-6 октомври във Велинград, спа хотел "Здравец". 2 години след наложените ограничения, отново ще обменим професионален опит, ще покажем какво ново сме постигнали, какво вие сте постигнали. Очаквайте повече информация за семинара!

Регионална библиотека "Емануил Попдимитров" - Кюстендил

Регионална библиотека Кюстендил

През м. май 2023 г.в библиотеката е  внедрена най-новата версия 4.0 на библиотечния софтуер e-Lib/i-Lib Prima. Интегрираната система включва всички стандарти: Книги, Некнижни, Периодика и Статии. На читателите е предоставен он-лайн достъп до Моята библиотека (заявки за литература, презписване на книги, собствени виртуални рафтове).

В библиотеката са реализирани съвременни софтурени решения:

За първи път е внедрена RunTime версия на библиотечния софтуер e-lib/i-lib Prima v 4.0

Народно читалище "Развитие - 1869", Враца

През м. юни библиотеката към  НЧ "Развитие-1869” модернизира автоматизираната си библиотечна система с e-Lib/i_lib Прима на СофтЛиб.  Вдъхновен от традициите на най-стария  културен институт във Враца сплотеният обновен екип на библиотеката съчетава грижата за значимото наследство със стремежа за прилагане на най-модерните технологии в своята дейност в служба на общността.

Pages